Piikit kauneudenhoidossa

Hei taas piiiiitkästä aikaa!

Syksy sujahti hetkessä ja työt ovat pitäneet kiireisenä. Vlogista on kyselty paljon ja kyllä, se jatkuu, nyt on ollut vaan yksinkertaisesti niin kiire että sen työstäminen on ollut hetken tauolla. Vlogissa tulossa niitä toiveaiheita ja seuraava vlogi jakso on juuri näkemässä päivän valoa mutta koska haluan lunastaa lupauksiani, kirjoitan teille nyt yhdestä aiheesta nimittäin hyaluronihappohoidoista! Lähden liikenteeseen ihan ruohonjuuri tasolta ja kerron hieman hoitojen historiasta ja siitä mitä aine oikeastaan tekee. Tämä siksi että moni sekoittaa edelleen täyteaineet ja botuliinitoksiinin (eli botoxin) keskenään : )

Työni kauneudenhoidon konsulttina on nimenomaan sitä että kerron asiakkaille eri hoitomuodoista ja suosittelen kullekkin sopivia hoitoja hänen tarpeensa huomioiden. Minulle henkilökohtaisesti ihonhoito on kaiken A ja O ja tätä korostan myös asiakkaille. KAIKKI lähtee hyvinvoivasta ja terveestä ihosta. ”Skincare always before botox & fillers” on mun sääntö. Kun perusasiat on kunnossa, voi miettitä sitten näitä muita juttuja.

Kauneudenhoito on tunnetusti ihosta huolehtimista ja itsensä ehostamista mutta myös ikääntymisen merkkien ennalta ehkäisyä ja tänä päivänä ”ikuisen nuoruuden lähdettä” etsitäänkin kasvavissa määrin yhä enemmän. Ihonhoitomenetelmät ja – tuotteet ovat kehittyneet valtavasti vuosien varrella. Perinteisen ihon hoidon rinnalle on tullut runsaasti eri ihonhoitomenetelmiä joilla tähdätään ihon uudistamiseen ja tehokkaaseen ikääntymisen merkkien ehkäisyyn. Kauneudenhoidon yksi mullistava tekijä, hyaluronihappo, keksittiin ensimmäisen kerran vuonna 1934 kahden yhdysvaltalaisen tutkijan  Karl Meyerin ja John Palmerin toimesta. Tutkimuksessa löydetty hyauronihappo oli peräisin lehmän ruhosta. Tutkimuksissa havaittiin hyaluronihapon kaksi tekijää jotka vaikuttavat ulkonäköön: ihon hydraatio ja pehmeän ulkonäön ylläpitäminen.

Hyaluronihapon moderni aika alkoi 1960 – luvulla kun sen käyttötarkoituksia alettiin ymmärtämään myös lääketieteellisesti. 1970 – luvulla käytettiin eläinkehosta peräisin olevaa kollageenia myös ihmisiin. 1980 luvulla synteettisesti valmistettua hyaluronihappoa alettiin käyttämään silmäkirurgiassa jonka jälkeen 1990 –luvulla hyaluronihappoa alettiin käyttämään nivelkipujen lievitykseen ja haavanhoitoon. Kauneudenhoitoalalle hyaluronihappoinjektiot löysivät tiensä  1990 – luvulla. Hyaluronihappoinjektioista muodostui tehokas ja suosittu tapa hoitaa ikääntymisen merkkejä, muokata kasvojen piirteitä ja myös kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Yksi ensimmäisiä tunnetuimpia täyteaineita, Restylane, esiteltiin yleisölle vuonna 1996 pitkien tutkimusten jälkeen ensin Euroopassa jonka jälkeen tuote levisi nopeasti myös Yhdysvaltoihin. Restylane oli ensimmäinen täyteaineinjektio joka sai FDA (U.S Food and Drug Administration) hyväksynnän. Alunperin täyteaineilla tehtiin lähinnä voluumikorjausta, mutta hoitojen yleistyessä täyteaineita käytetään paljon kasvojen piirteiden korjailuun. Viime vuosina tutkimuksissa on havaittu että hyaluronihappo saa aikaan kollageenisynteesin kiihtymistä joka tarkoittaa tarkoittaa sitä että se parantaa ihon laatua ja korjaa jo vaurioitunutta ihoa.

Tänä päivänä hyaluronihappohoidot ovat yleistyneet huomattavasti ja useista hoitoloista saa kyseisiä hoitoja perinteisten kosmetologisten hoitojen rinnalla. Injektoitavaa hyaluronihappoa käytetään myös ihon tehokkaaseen pitkäaikaiseen kosteuttamiseen. Hoidossa hyaluronihappo injektoidaan dermikseen. Hyaluroni levittyy tasaisesti ja alkaa sitomaan itseensä kosteutta. Näin iho kosteutetaan sisältäpäin. Hoidon vaikutuksesta iho kohoaa ja tulee kiinteämmäksi. Hoidon myötä ihon elastisuus, kosteustasapaino ja väri paranevat ja pienet rypyt silottuvat. Hoitoa kutsutaan biorevitalisaatioksi.

Hyaluronihappo ei ole lääkeaine. Vielä toistaiseksi hyaluronihappohoitoja saa tehdä kauneudenhoitoalan koulutuksella mutta tähän on tulossa pian muutos ja hoitoja saavat tehdä ainoastaan terveydenhoitoalan koulutuksella.

Botuliinitoksiini on puolestaan on lääkeaine jota käytetään mmoneen tarkoitukseen lääketieteessä. Mm. vrtsan karkailua, liikahikoilua ja migreeniä voidaan hoitaa botuliinihoidoilla.

Esteettisissä hoidoissa lääkeaine hoidolla on tarkoitus heikentää uurteiden alla olevien lihasten supistusvoimaa, seurauksena kasvojen uurteet lievittyvät tai häviävät kokonaan. Botuliini vaikuttaa kaikilla yksilöllisesti ja kaikilla hoito ei lamaa kasvojen lihasten liikettä kokonaan. Esteettisessä kirurgiassa hoidon tarkoituksena ei ole lamauttaa koko kasvojen lihaksistoa saaden asiakas näyttämään vahanukelta. Hoidon tarkoituksena on heikentää lihaksen supistusvoimaa ja näin ollen ennalta ehkäistä syvien juonteiden muodostumista. Pistos annetaan suoraan kohteena olevaan lihakseen pienellä neulalla ihon läpi.  Botuliinitoksiini ja hyaluronihappo ovat kaksi täysin eri asiaa ja niiden vaikutukset ovat toisistaan täysin poikkeavat. Botuliinihoitoja saa tehdä ainoastaan terveydenhoitoalan ammattilaiset eli sairaanhoitajat, lääkärit ja kirurgit.

Työskentelen The Lookilla kauneudenhoidon ammattilaisena ja -konsulttina. Minulta kysellään kauneudenhoidon vinkkejä paljon somessa ja vastauksia eniten kysyttyhin kysymyksiin tulen kirjoittamaan blogiin ja esittelemään vlogissa.
(Kuva: Petri Mast
Meikki: Kristina Peltonen)

 

Monelle hyaluronihappohoidot ovat tuttuja mutta toivottavasti tämä kirjoitus auttoi ymmärtämään hoitoja ja asiaa heille kelle hoidot eivät ole tuttuja. Tässä siis taustaa hieman taustaa hoitoihin, aiheesta voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon mutta että jaksatte lukea, yritän pitää tekstit lyhyenä ; )

Klinikkamme palveluihin voitte tutustua osoitteessa www.thelook.fi

Kivaa illan jatkoa kaikille! Kuullaan taas!

Instagram: @suvipitkanen

Snapchat: djsuvib

Suvi

Piikit kauneudenhoidossa

3 kommenttia “Piikit kauneudenhoidossa

 • 12.12.2017 at 15:53
  Permalink

  Hei ihana Suvi! Mistä voisin saada lisätietoa tuosta tulevasta muutoksesta joka on tuloillaan. Huolestuttaa kun olen pistoshoitoja tekevä kauneudenhoitoalan ammattilainen, en terveydenhoitoalalla.. En ole kuullutkaan tuosta ja nyt pelkään että leipätyö lähtee alta. Tsemppiä, olet äärettömän rohkea ja inspiroiva ihminen. <3

  Vastaa
  • 28.12.2017 at 09:01
   Permalink

   Moikka! Kiitos viestistä 🙂 SKY ja Valvira ainakin tietää ajankohtaisen tilanteen! Muualla Euroopassa tämä EU direktiivi on jo voimassa mutta suomessa valmistelu on vielä kesken. Kannattaa kuitenkin valmistautua siihen että Suomikin seuraa tätä linjaa!
   Ihanaa uuttavuotta sinulle ja kaikkea hyvää 🙂

   Vastaa
 • 6.1.2018 at 20:15
  Permalink

  Onpa kamalaa jos jo vuosia esteettisiä injektiohoitoja antaneella ammatilaisella on pelko että leipätyö ollaan viemässä; ja syynä on joku EUn säätämä typerä direktiivi ! Ei voi olla totta että joku direktiivi ns ”heikentää” ammattitaitoa joka on jo vuosia karttunut hyvin ammattinsa hoitavalla kirjoittajalla !!

  Joku kohtuuden tolkku pitäisi olla niillä paperinpyörittelijöilläkin ja säätäjillä jotka soveltavat EU säädöksiä käytäntöön esim. jo ennen säädöksen voimaantuloa toimintansa aloittaneet yrittäjät saisivat jatkaa niiden toimenpiteiden parissa joita ovat tähänkin saakka tehneet ja alan uudet yrittäjät olisivat säännelty uusien pykälien kriteerein.

  Tsemppiä Leena esteettisten injektiohoitojen parissa jatkossakin !!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *