Piste yhdelle asialle.

Nikita Tikka Photography Säärystimet: ViikinkiAmatsoni / Marianne Kiukkonen THANK YOU: GB GYM, Roihupelto, Finland Meikki: Kristina Peltonen / The Look Hiukset: Revolution Hair / Milka, BP Hair, Revlon Professional Kynnet: AK Nailstudio
Nikita Tikka Photography
Säärystimet: ViikinkiAmatsoni / Marianne Kiukkonen
THANK YOU:
GB GYM, Roihupelto, Finland
Meikki: Kristina Peltonen / The Look
Hiukset: Revolution Hair / Milka, BP Hair, Revlon Professional
Kynnet: AK Nailstudio

Tätä päivää on odotettu kauan. Viime kesäkuussa verikokeet paljasti että mun kroppa toimii miten huvittaa, arvot ihan päälaellaan ja osittain kehon normaali toiminnot täysin seis. Sain jos jonkinlaista diagnoosia heti alusta asti, kasvain oli se jota lähdettiin heti epäilemään. Syynä tähän siis ennätyksellisen ja tasaisen korkeat kortisolihormoliarvot (= ns.stressihormoni). Kilpirauhasessa todettiin raju vajaatoiminta ja siihen sain vahvan lääkityksen. Tämä kehon sekameteli soppa näkyi kropassa eniten kiloina joita tuli lisää 14kg. Tukka lähti, mustelmia tuli, väsytti ja turvotti kokojan. Olo oli KAMALA. Näitä juttuja olenkin jo aiemmin käynyt blogissani läpi joten sen enempää ei tästä oireilusta tai kuluneesta 9kk:sta, epätietoisuuttahan se vain oli.Opin elämään tämän ihme jutun kanssa vaikka se todella ärsytti ja häiritsi alitajuisesti joka ikinen päivä. Etenkin nämä diagnoosit sai mielen kyllä ihan sekaisin. Rauhoituin kuitenkin asian suhteen ja opin suhtautumaan siihen neutraalisti. Ja opin odottamaan. En missään kohtaa antanut oireilun ja tämän ”sairauden” häiritä mun joka päiväistä elämää. Tein töitä yhtä ahkerasti kuin ennenkin, ellen jopa ahkerammin,hoidin lapseni juuri niin kuin jokainen muukin äiti hoitaa, näin ystäviä, urheilin, pidin hauskaa ja nautin elämästä vaikka mieltä kalvasi ajoittain aika vahvakin epätietoisuus. Omaan luonteeseeni ei kuulu luovuttaminen, marttyyrimäisyys, kiukuttelu tai masistelu eikä asioiden vatvominen. Kiitos sen, unohdin välillä että mikään on vialla.Olo koheni vaikkei täysin normaaliin ole palannutkaan, kaikki oli siis ihan hyvin 🙂

IMG_1813

Safina on kyllä kaikki kaikessa. Vaikka on väsyttänyt, stressi puskenut tai mitä tahansa, pikku enkeli jaksaa piristää <3
Safina on kyllä kaikki kaikessa. Vaikka on väsyttänyt, stressi puskenut tai mitä tahansa, pikku enkeli jaksaa piristää <3 (kuva Disney on Ice Showsta 🙂 Kiitos Krissu!!)

Joulukuu ja uudet testit läheni. Joulukuussa, tyhmästi jätin ne välistä ja perästä kuului tietysti. Uusi aika määrättiin helmikuulle ja testit tammikuulle. Oma fiilis kuitenkin oli todella positiivinen enkä osannut pelätä enää. Kyllä jokainen kehonsa tuntee…

RUOKA JA LIIKUNTA

Treenaan säännöllisesti Nora Vuorion kanssa (www.teamnora.fi) joka on ollut suurena apuna monessa. Kiitos Noran laatiman, mulle räätälöidyn HIIT treenin,  kroppa alkoi toimia paremmin ja oikeanlainen ruokavalio helpotti oloa kummasti. Nora vinkkasi mulle myös verianalyysistä josta oli hänen monelle asiakkaalleen on ollut apua.Niin oli mullekkin.

 

IMG_2080
Oikeanlaisella ruokavaliolla on aina merkitystä. Itse omaan hankalan kropan jo muutenkin valmiiksi, ruualla on suurempi merkitys kun voisi kuvitella. Säännöllinen syöminen ja oikeat raaka-aineet ovat 70% siitä että pysyn kunnossa. (kuten kaikilla). Mutta etenkin nyt tässä kehon sekamelskassa puhtaan ruuan merkitys korostui. Vinkkejä ruoka-valioon www.teamnora.fi.

 

Kuva on verianalyysistä joka tehtiin minulle. Kuvassa näkyy punasoluja, veriplasma sekä "hiivalautta".
Kuva on verianalyysistä joka tehtiin minulle.
Kuvassa näkyy punasoluja, veriplasma sekä ”hiivalautta”.

VERIANALYYSI

Verianalyysissa paljastui että veressäni on hiiva. Hiivalla ei nyt siis tarkoiteta sitä hiivaa mitä monelle teistä varmaan ekana tulee mieleen. Hiiva voi ilmetä suolistossa ja veressä myös jolloin sillä on radikaali merkitys aineenvaihduntaan ja yleiseen hyvinvointiin. Tässä siis yksi syy miksi kroppani oli totaalisen jumissa. Muuten analyysissä kävi ilmi että vereni on puhdas ja pidän itsestäni huolta joka näkyy plasman laadussa sekä punasolujen virtauksessa sekä puna- ja valkosolujen määrässä.Sain tarkat ohjeet ja valmisteet hiivan häätöä varten, tuloksia nähtävissä noin kuukauden kuluttua.Analyysin yhteydessä epäiltiin vahvan Thyroxin lääkitykseni kääntyneen haitaksi minulle. Analyysissa arvioitiin Thyroxinin aiheuttavan stressitilan elimistössäni joka pitää kortisoli arvot koholla, ja näin ollen kortisolihormonin jylläämässä = painon ylhäällä. Eli niin hullulta kuin se kuulostakin, kehoni käytännössä reagoi siis lääkitykseen eri tavalla kuin kuuluisi.Just. Huoh, näinkö olisi… 6kk väärää lääkitystä? No se selviäisi pian..

Verianalyysi paljasti minulle asioita joita perinteisillä verikokeilla ei näe. Veri tutkitaan mikroskoopilla ja jopa punasolujen liikkeet ovat nähtävissä.
Verianalyysi paljasti minulle asioita joita perinteisillä verikokeilla ei näe.
Veri tutkitaan mikroskoopilla ja jopa punasolujen liikkeet ovat nähtävissä.

LOPPUTULOS

Tänään oli endokrinologin tapaaminen HUSissa Meilahdessa. Lyhyesti: arvot tasaantuneet muttei vieläkään täysin kunnossa. Mutta lähes normaalit. Kasvaimesta ei tietoakaan!! Yhteenveto lääkäriltä oli se että kaikki stressi ja henkinen paine parin viime vuoden ajalta ovat sairastuttaneet oman kehoni, saaneet sen toimimaan itse itseään vastaan ja osittain lopettamaan toimintansa. Niin pahasti että useampi lääkäri arvojen perusteella epäili kasvainta. Jopa aivoissa. Aika hurjaa oikeesti..Kyllä olen tiennyt että ihmisen mieli voi keholla olla puhdasta myrkkyä mutta lähinnä se on ollut omalla kohdallani utopiaa. Henkinen olo sairastuttaa kehon? Fyysisesti oikeasti? Kuulostaa uskomattomalta. Mutta tänään todistettu että totta.Stressi nyt on selvä juttu, ei tee hyvää kellekkään ja kaikkihan sen tietää, mutta lähestulkoon se on osa jokaisen meidän  elämää jossain muodossa. Oli se sitten työ- tai henkilökohtaisen elämän stressi.

Nikita Tikka Photography make up: Kristina Peltonen / The Look Hair: Revolution Hair / Milka,, Revlon Professional, BP Hair Nails: AK Nailstudio / Airi Dress: Ferrer
Nikita Tikka Photography
make up: Kristina Peltonen / The Look
Hair: Revolution Hair / Milka,, Revlon Professional, BP Hair
Nails: AK Nailstudio / Airi
Dress: Ferrer  THANK YOU: GB Gym Suomi, Roihupelto

 

Kun pysähdyin miettimään kulunutta kahta viimeistä vuotta, ymmärsin että olihan siinä paljon tapahtunut. Niin hyvää kuin pahaa. Uudet haasteet, osakeyhtiön perustaminen, avioliitto, hematooma, keskenmeno, vaikea avioero, huoltajuuskiistat ja riidat exän kanssa, elämä yksin lapsen kanssa, työ ja sen haasteet siinä samalla, oikeuden käynti ja jatkuvat haasteet arjessa ex-puolison ja hänen perheensä kanssa. + normaalielämän pienet haasteet vielä päälle. 😛 En koskaan tuntenut olevani millään tavalla ylikuormitettu tai loppu mutta ehkä olisi joskus olut hyvä pysähtyä ja hengähtää hetkeksi. Ja ehkä jutella vähän enemmän asioista ihmisille, pieni purkautuminen auttaa varmasti silloin tällöin itse kutakin. Näköjään keho ei aina kestä sitä mitä mieli kestää. Etenkin jos omaa kovan, periksi antamattoman luonteen. Jälleen meni ohjeet uusiksi ja nyt jätetään Thyroxin pois, katsotaan, ja testataan taas kahden kuukauden kuluttua. Hivenen turhauttavaa että vieläkään mitään täyttä varmuutta ei ole mutta niinhän se on että keho on monimuotoinen kompleksi eikä todellakaan yksiselitteinen millään muotoa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Enpä olisi uskonut että tälläisen shown voi elämän jakso ihmisen elämässä aikaan saada, mutta niinpä teki.

Mutta parempi niin kuin kasvain aivoissa tai lisämunuaisessa.

 

Puhutaan, ei stressata ja minimoidaan ikävät asiat elämästä ihmiset <3

 

IMG_2103 (1)

Ihanaa loppuviikkoa <3

 

Suvi

 

Piste yhdelle asialle.

11 kommenttia “Piste yhdelle asialle.

 • 19.2.2016 at 00:01
  Permalink

  Sinähän olet aivan selvästi sairastunut sisäilmasta ja homeista !

  Vastaa
 • 19.2.2016 at 00:32
  Permalink

  Hienoa, että asia alkaa viimeinkin selvitä. Kaikkea hyvää sinulle!

  Vastaa
 • 19.2.2016 at 06:34
  Permalink

  Hei Suvi! Kiitos, että jaoit avoimesti oman tarinasi. Itse kokenut jota kuinkin samaa jatkuvan stressin alaisena, mutta tosin eri oireina kropassa. Saanko tiedustella mitä kautta tilasit verianalyysin?

  Vastaa
 • 19.2.2016 at 11:28
  Permalink

  Hei,
  Olin myös vihdoin viimein lääkärillä tällä viikolla (monta aikka peruttu,kiire kiire) ja nyt sitten selvitellään hiivan laatua, että saadaan oikea lääkitys. Tää lääkitys tulee kestämään pitkään vaikka on kuuriluonteinen.
  Mutta, aina tuleemukaa tunne kun jotain alkaa tapahtua, eikä tarvitse olla epäteitoinen. Joko sait lääkityksen ja jos saan kysyä, millaisen?
  Voi hyvin ja tsemppiä, peiksi ei kannata koskaan antaa 🙂

  t. Maikki

  Vastaa
 • 19.2.2016 at 11:40
  Permalink

  Onnea sulle jos voit nyt paremmin. Luulin ennen, että oot bimbo, mutta sähän oot yllättävän fiksu nainen. Näin se media antaa ihmisistä väärän kuvan.

  Vastaa
 • 17.1.2018 at 20:12
  Permalink

  Ois tosi kiva tietää missä tuommoisia verianalyysejä saa ja hinta? Lisäksi millaista lääkitystä sait?
  Ja kiitos super – informatiivisesta kirjoituksestasi!!!!

  Vastaa
  • 7.5.2018 at 09:10
   Permalink

   Moi!! Anteeksi tämä pitkä vastauksen kesto!! Minulle tehtiin analyysi Leppävaarassa, sen teki microbiologi / sairaanhoitaja. HIntaa en nyt muista mutta ei ollut päätä huimaava! Minulla saatiin kuriin ruokavaliolla. Suosittelen käyntiä!!

   Vastaa
 • 3.2.2018 at 00:33
  Permalink

  Missä sulle tehtiin toi verianalyysi? Epäilen kans itsellä hiivaa muttei tietoa mistä tollasen saa luotettavasti. Keskussairaalalla sanoivat ettei hiivaa näe verestä.

  Miten sait hoidettua ja kauan kesti?

  Vastaa
  • 7.5.2018 at 09:08
   Permalink

   Moi! mulle analyysin teki microbiologi Leppävaarassa omalla vastaanotollaan! Pahoitteln vastuaksen viivettä!!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *