Inspiraationa raskaus

Kuva: Nikita Tikka Meikki: Flormar / Heidi Kämppi Kiitos myös: Revolution Hair / Milka & Revlon Profesional, AK Nailstudio
Kuva: Nikita Tikka
Meikki: Flormar / Heidi Kämppi
Kiitos myös:
Revolution Hair / Milka & Revlon Profesional, AK Nailstudio

Viikot vierii! Tällä hetkellä mulle elämä on raskausviikkoja ja päiviä lasketaan sen mukaan mitä on jäljellä laskettuun aikaan (110 ;). Tuntuu siltä että ehkä ”pahin” on selätetty ja olo alkanut helpottaa, rasituksen yhteydessä ilmenevä supistelu ja selkäkipu kylläkään ei mutta olen oppinut elämään asian kanssa ja kuuntelemaan kehoa. Töissä rullaa kivasti, tämä kuu on ollut kiireistä aikaa ja ensi viikolla koittaakin sitten syksyn kohokohta eli I LOVE ME – messut!

Kuva: Nikita TIkka
Kuva: Nikita TIkka

Turhautumista on ollut ajoittain ilmassa. Levoton sielu kun olen niin tämä seesteinen raskaana olo oireineen on aiheuttanut mulle ajoittain hyvin levottoman ja turhautuneen olon. Mulla on jäätävä ikävä musiikkia ja soittamista. Tuntuu kun osa musta olisi syvässä unessa kun en ole tehnyt keikkoja. Vähensin keikkoja radikaalisti keväällä. Tämä oli tietoinen valinta jonka tein itseasiassa jo kesän alussa, ennen kun tiesin raskaudesta. Työt The Lookilla ovat pitäneet mut niin kiireisenä ettei yksinkertaisesti aikaa jäänyt muuhun. Tämä raskaus ei mahdollistanut mulle keikkailua edes alussa. Paha olo ja väsymys olivat niin tappavaa. En olisi selvinnyt yötyöstä. Ja vielä kun pitäisi yrittää näyttää hyvältä ja luoda hyvää fiilistä. Ikävä keikoille on ajanut mut ajoittain jopa siihen pisteeseen etten oikein edes ole voinut kuunnella musiikkia. Musa kuin muistuttaa mua rakkaasta työstä / harrastuksesta ja näin olle ikävästä. Onneksi tämä on vain ajoittaista.

Mitä enemmän aikaa on kulunut, sitä enemmän asia on ahdistanut keikkailu ja soittaminen on ollut mulle henkireikä. Keikkaillut olen käytännössä aina ja soittanut  jo yökerhoissa 7 vuotta. Sen yhtäkkinen pois jääminen on vaikuttanut muhun negatiivisesti tosi paljon. Voisin kuvitella että asia on sama kun fitness urheilijalle laitettaisi yhtäkkiä salikielto ja ranskalaisia ruokavalioon joka päivälle. AHDISTUS! Rakasta harrastusta en lopeta, dekit olisi kotona jos tilaa olisi. Kun me muutetaan, tulen huolehtimaan siitä että dekeille on paikka myös! Ja varmasti tulen tekemään ajoittain keikkoja, mutta ei tietenkään heti synnytyksen jälkeen.

YIetysti parasta on keikkailla Amandan kanssa. Jaettu ilo on paras ilo <3
Tietysti parasta on keikkailla Amandan kanssa. Jaettu ilo on paras ilo <3
Tähän fiilikseen jää koukkuun! Ikävä keikoille!
Tähän fiilikseen jää koukkuun! Ikävä keikoille!

Luovuus löysi uuden muodon. Tai oikeastaan vanhan muodon ja akivoitui tässä tilanteessa. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa. Niinhän se menee. Inspiraationa tähän hommaan toimi raskaus ja muuttuva keho. The Look työn vastapainoksi olen ennen soittanut, nyt aloin piirtää. Tämä juurtaa juurensa jo varhaisesta nuoruudestani. Olen aina ollut koulussa vahvimmillani kuvataiteissa ja ilmaisutaidossa. Kävin itseasiassa kuvaamataito painotteisen yläasteen ja lukion. Nyt muusikin jäädessä vähemmälle, toinen luova osa-alue nosti päätään.

Bikineistä tämä insiraatio oikeastaan lähti. Vaikken juuri ole muuttanut muottoa kuin vatsan kohdalta, on rinnat aksvaneet ja lantio ehkä hieman leventynyt. Bikinit jota olen käyttänyt, ei vaan näytä hyvältä. Siitä se ajataus sitten lähti.
Bikineistä tämä insiraatio oikeastaan lähti. Vaikken juuri ole muuttanut muotoa kuin vatsan kohdalta, on rinnat kasvaneet ja lantio ehkä hieman leventynyt. Bikinit jota olen käyttänyt, ei vaan näytä hyvältä. Siitä se ajataus sitten lähti.
Kävin tapaamassa alan ammattilaista, Daddy´s Girlin Jaanaa asian tiinoilta.
Kävin tapaamassa alan ammattilaista, Daddy´s Girlin Jaanaa asian tiimoilta.

Pohdin tätä jo neljä vuotta sitten ollessani raskaana. Vaatteet. Raskausmuoti meillä Suomessa ei ole kovin hääppöstä. Raskaana ollessa ja imettäessä vaatteissa itää huomioida tiettyjä seikkoja. Vatsa ja selkä olisi hyvä olla hyvin suojattu ja tuettu, vaatteiden tulee olla mukavia, käytännöllisiä ja joustavia jotta ne sopeutuvat muuttuvaan kehoon. Ja vielä hyvännäköisiä. Imettävien naisten pitää pitää paitoja joista on helppo imettää lasta paikassa kun paikassa. Ja mielellään ei näyttää kaavuilta. Raskausvaatteita löytyy kyllä joka paikasta, mutta se on hyvin samankaltaista ja tietylle tyypille sopivaa. En löytänyt itselleni kivoja raskausvaatteita viimeksi, enkä ole löytänyt nytkään. Päätin piirtää ja suunnitella ne itse itselleni. Ensimmäisiä prototyyppejä tehdään parhaillaan kahden ompelijan toimesta. Piirsin myös bikinit joissa on eritoten huomioitu raskaus ja muuttuva keho. Bikineistä koko homma itseasiassa alun perin sai alkunsa. Vaatteiden ja biksujen pitäisi ovat valmiita kuun lopussa! Odotan innolla  että pääsen näkemään ne ja sovittamaan! Otan vaatteet ja bikinit koekäyttöön heti Espanjan lomallemme jonne lähdemme perheen kanssa 29.10 🙂

Olen huomannut että tämä uusi harrastanut on helpottanut luovuuden tuskaani ja lievittänyt ahdistusta ja ikävää keikoille. Itseasiassa olen innostunut aiheesta valtavasti ja piirrän kokoajan lisää ajatuksia paperille! Kuvaamme Nikita Tikan kanssa ensimmäiset vaatteet ja bikinit kuun lopussa, laitan kuva sitten näytille ja saatte kertoa mitä tykkäätte  🙂

 

KIITOS:

Nikita Tikka http://www.nikitatikka.com

Flormar http://www.flormar.fi ja Heidi Kämppi

Revolution Hair http://revolutionhair.fi  koko tiimi, erityisesti Milka

AK Nailstudio http://rakennekynsi.net Airi ja Reelika

Aurinkoista viikonloppua kaikille!!

Get inspired every day. of something. If you want more from life, you first have to become more.
Get inspired every day of something.
If you want more from life, you first have to become more. (Amazing photo by Nikita Tikka)
Inspiraationa raskaus
Merkitty:                                                

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *