Vuosi 2016 sis.

15272102_10154165130667549_6494478551807750749_o
34 päivää laskettuun aikaan. Helmikuun alussa meidän perhe täydentyy pienellä tytöllä <3

Kauan odotettu äitiysloma on vihdoin alkanut! Ja huomenna saadaan tämä vuosi taputeltu, toivotankin erittäin lämpimästi uudenvuoden 2017 tervetulleeksi!

Tämä vuosi on pitänyt sisällä paljon hyviä asioita mutta myös paljon vastoinkäymisiä. Tämä on ehkä ollut “elämänkouluni” yksi rankimmista vuosista ellei jopa rankin.  Vastoinkäymiset vahvistavat eikä periksi anneta, missään tilanteessa. Välillä on vaikea löytää negatiivisista asioista niiden tarkoistusta mutta aika osoittaa ne aina aikanaan. Vaikka tähän vuoden loppuun sattui vielä yksi elämäni rankimpia vastoinkäymisiä, rakas veljeni sairaustui vakavasti, yritän pysyä vahvana ja positiivisena, ja iloita niistä asioista mitkä ovat hyvin.

Valmistaudun vuoteen 2017 avoimin, positiivisin mielin. Paljon hyvää on suunnitteilla vuoteen 2017. Kuvaamme parhaillaan uutta realityä joka alkaa nyt tammikuussa (16.1) metropoli.net sivustolla, kiva mielenkiintoinen projekti jossa aika suora katsaus tämän elämän kulisseihin! Tammikuu on tässä perheessä synttärijuhlaa, sekä minä että Safina vietämme synttäreitä nyt heti alkuvuodesta, ja vuoden kohokohta ajoittuukin myös nyt alkuvuoteen. Lapsemme syntymä! Laskettuaika on 3.2., saa nähdä tuleeko vauvasta helmikuun tyttö vai tuleeko hän siskonsa tavoin etuajassa. Tulevana vuonna olisi tarkoitus jatkaa opiskeluja ja myös teen paluun rakkaan harrastuksen ja entisen työn pariin!

Vaikka vuosi 2016 on ollut työn puolesta erittäin antoisa, kasvun ja positiivisten muutosten aikaa, loppuvuoteen mahtui myös ikäviä asioita. The Lookin kantaa on kyselty paljon meneillää olevaan “rintakohuun.”. Asiakkaat otetaan Lookilla vakavasti mutta ammatillisista syistä, tälläisiin kohuihin en lähde mukaan. Vaikka elämässäni on tällä hetkellä meneillään hyvin isoja ja vakavia murheita, silti myös asiakkaat ja heidän hyvinvointi on minulle tärkeitä. Vaikka toisin on annettu olettaa, myös tässä tapauksessa asiat on hoidettu asian mukaisesti ja kyse ei ole asiakkaan laiminlyönnistä.

Ottaen huomioon sen joka on jo usean otteeseen ilmoitettu, tässä nyt julkisessa tapauksessa on edelleen kysymys toimenpideprosessista. Asiakkaalle on tehty massiivinen leikkaus rinnan mallin parantamiseksi / korjaamiseksi ja jatkotoimenpide oli tarkoitus suorittaa asiakkaalle myöhemmin, kun kudos on edellisestä toipunut. Kyseessä on iso leikkaus josta toipuminen vie aikaa, jälkitarkastus suoritetaan 6-9kk toimenpiteestä jolloin tila alkaa muistuttaa lopullista lopputulosta.

Tiesittekö että ihmisen keho on ”eri paria”?  Kasvoista varpaisiin. Tämän vuoksi on täysin normaalia että esimerkiksi rinnat paranevat leikkauksen jälkeen eri tahtia.Totaalinen toipumisprosessi vie kokonaisuudessaan jopa kaksi vuotta. Rinnoissa voi ajoittain olla selkeitäkin eroja toipumisen aikana. Esimerkiksi toinen rinta voi alkaa kerryttää enemmän nestettä kuin toinen ja hetkellisesti rintojen asymmetria voi olla hyvinkin selkeä ja muuttaa hieman jopa mallia. Tämä tasaantuu ajan kanssa mutta voi ilmetä vielä vuosia myöhemminkin eri tilanteissa.

Esimerkiksi mulla nyt on vasen rinta isompi ja nänni ihan eri kohdalla kuin oikeassa koska kehoni kerää nestettä. Näin ei ole normaalisti. Keho elää. 🙂

Leikkauksesta toipumiseen vaikuttaa myös asiakkaan kudoksen laatu sekä se myös miten noudattaa jälkihoito-ohjeita. Huolellinen haavojen hoito, rintojen tukeminen ja rasituksen välttäminen on tärkeää.

 

Julki tulleesta tapauksesta:

Asiakas väittää että tulehduksen tullen hän ei saanut meiltä apua, että minun mielenkiintoni auttaa häntä on täysi 0.- tämä on valitettavasti valhetta.

Itse olin lomalla Espanjassa lomalla perheeni kanssa kun sain asiakkaalta viestin Facebookiin. Klinikallamme on myös 24h puhelinpäivystys jonka palvelee asiakkaitamme aina. Tämä numero annetaan tiedoksi asiakkaalle toimenpidesopimuksessa sekä potilasohjeessa. Otin asian kuitenkin itse hoitaakseni vaikka olin lomalla, ja pyysin asiakasta lähettämään minulle kuvan alueesta ja kyselin häneltä oireita: Milloin tämä ”reikä” on ilmestynyt? Onko kuumetta? Kirveleekö? Kuumottaako? Voisiko olla hiertymä tms? Asiakas lähetti erittäin epäselvän kuvan josta ei saanut selvää. Annoin hänelle ohjeita miten toimia tilanteessa: suihkuta vedellä, anna ilmaa, suojaa ärtynyt kohta, vältä hiertymää ja rasitusta. Pyysin häneltä uutta kuvaa jonka voisin toimittaa myös kirurgille mutta en ikinä saanut sitä eikä asiakas enää ollut muutenkaan yhteydessä aiheesta.

Nämä sähköpostit löytyvät tietokoneeltani ja asiakas on niihin vastannut. Samana iltana huomasin Instagramista asiakkaan olevan salilla treenaamassa. Hän ei kuunnellut ohjeita, ei ihme jos ärtynyt kohta on yltynyt tulehdukseksi. Me emme voi tietää asiakkaan tilaa mikäli hän ei itse meihin ota yhteyttä. Tämän jälkeen emme ole saaneet yhteydenottoa häneltä koskien mitään tulehdusta.  Asiakkaan kohdalla kyse oli leikkaus prosessista jonka toipuminen edelllisestä oli vasta vaiheessa toinen vaihe oli vielä suorittamatta. Toisen vaiheen oli tarkoitus viimeistellä toimenpide kokonaisuudessaan. Näin olimme sopineet.

Toimenpiteeseen lähtiessä tulee ymmärtää  leikkaukseen kuuluvat yksityiskohdat ja myös riskit. Olisikin hienoa kun toipuminen tapahtuisi päivässä ja kaikki olisi valmista! Vaikka matka Tallinnaan kestää yhden päivän, toipuminen kestää huomattavasti pidempään. Tämän varmasti voi vahvistaa jokainen kirurgi.

Kaikesta kommunikoinnista asiakkaan kanssa on dokumentit. Jokainen keskustelu on käyty kirjallisena, niin sähköpostissa kuin sosiaalisessa mediassa ja näistä kaikista alkuperäisistä viesteistä on tallenteet. No nyt tämä asiakas on estänyt minut jottei viestejä pääse näkemään ilmeisesti tarkoituksena ettei niistä saa kuvakaappauksia.

Hänen harmikseen viestit on kuitenkin tallennettu 7.9 kun tämä ”show” alkoi. Kyllä 7.9, pari viikkoa leikkauksesta. Silloin sain ensimmäiset viestit joissa ehtoja alettiin sanella. Näissä viesteissä on myös suunnitelma häneltä miten hän aikoo haukkua Miss Helsinki kisoissa yhteistyössä olleen klinikan. Hän oli miettinyt valmiiksi mitä sanoo klinikasta mustamaalatakseen heidät. Hän tekisi siis tämän jos me olisimme suostuneet hänen muihin vaatimuksiin. Ilmoitin ettei meillä ole tarvetta moiseen. Emme hauku kilpailijoita.

Näihin faktoihin nojaten, omalta osaltani asian käsittely on tässä ja muu taho hoitaa asiaa.

Minä keskitän energiani nyt perheeseen, raskauteen ja veljeeni.

Hyvää uuttavuotta kaikille ❤

 

Suvi

Instagram: suvipitkanen

Snapchat: djsuvib

 

Blogin kuvat:

Heli Roosmäe

MUA: KJ Makeup / Kristina Peltonen & Flormar

Yhteistyössä: Revolution Hair, Revlon Professional & AK Nailstudio

Vesipuisto Serena

Vuosi 2016 sis.

2 kommenttia “Vuosi 2016 sis.

 • 30.12.2016 at 21:21
  Permalink

  Tässäkin tapauksessa eroaa tarinat toisistaan. Just leikatuilla tisseillä ei todellakaan sais mennä salille, jos on komplikaatioita (=reikä tississä)! Hyvä, että löytyy mielipiteiden vaihto kirjallisena! Itse ainakin ymmärsin, että Suomessa tehtävä konsultaatio on suuntaa antava ja kirurgi tekee lopullisen päätöksen. Itsehän tää mimmi oli leikkauksen halunnut. Leikkaus ja nukutus on aina riski. Jotkut ei näemmä vaan tajua sitä. Tsemppiä odotuksen loppumetreille ja toivotaan, että oikeus voittaa! 🙂

  Vastaa
  • 4.1.2017 at 13:42
   Permalink

   🙂
   Juuri näin.
   ja kiitos!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *