Rakas joulupukki..

Parhaan joululahjan toi meille tänä vuonna lääketiede ja kirurgia, joululahjaksi sinulta toivon hyviä asioita vuodelle 2017.

img_4655

Olen aina ollut joulu ihminen,rakastan joulua.Eikä se katoa mihinkään vaikka tämä jouluna moni asia on toisin kuin ennen ja joulufiilistä saa hakea.
Perinteisesti joulu on vietetty vanhempien isossa kivitalossa Espoon rauhassa, ”maalaismaisemissa”. Siellä on kaikki elämäni joulut vietetty perheen ja sukulaisten kanssa sitten sen jälkeen kun olen täyttänyt 7 vuotta.
Tänä vuonna on ensimmäinen kerta kun sitä ydin perhettä ei enää ole ja tuo iso kivitalo on vain täynnä muistoja. Tänä jouluna on ensimmäistä kertaa minun vuoroni tehdä joulu perheelle ja perheidemme jäseniä kokoontuu meidän kotiin.
Vuosi on ollut vaikea perheessämme.
Se on näköjään niin että kun elämä koettelee,se koettelee sitten kunnolla.
Veljen vakava sairastuminen nyt loppuvuodesta horjutti uskoa hetkellisesti mihinkään hyvään.
Pari viikkoa sitten saatu tieto siitä että veli on joutunut sairaalaan muuttui shokkiin 12.12 saadun tiedon myötä.
Kyse on vakavasta sairaudesta josta ei lääkkeillä selvitä, onneksi olemme Suomessa.
Veljeni tila vaatii hyvin isoja operaatioita jotka mahdollistavat elämän. Yksi tälläinen on nyt onnistuneesti tehty. Kiitos lääketieteelle ja suomalaiselle huippukirurgialle. Enkä ikinä olisi uskonut että sanon näin, kiitos Suomen verotuskäytännölle. Ilman edellä mainittuja,ei toimenpide olisi ollut mahdollinen.
Nyt tiedän mitä sanalla ”hyvinvointivaltio” tarkoitetaan.
En todellakaan ymmärtänyt sitä ennen. Vasta todellisen hädän tullen, ymmärsin mitä se sana tarkoittaa.
Melkein hävettää miten en ole ymmärtänyt näitä asioita ennen. Vasta kunnes kyse on elämästä ja kuolemasta, silmät avautuvat.
Täytyy sanoa että sain juuri hieman lisämotivaatiota maksella verolappuja.
Ilman kansamme maksamia veroja, sairaanhoito ei olisi tällä tasolla, eikä suoraansanottuna monta ihmistä ei olisi. Jenkeissä vastaavassa tilanteessa lääkärit eivät edes olisi astuneet huoneeseen ennen kun ”Visa vinkuu” ja perhe olisi saanut järjestää ties kuinka monta massiivista hyväntekeväisyys tempausta jotta saisivat edes sairaalahoidon saisi maksettua. Meillä on kyllä uskomaton systeemi joka mahdollistaa ihmiselle hoidon kun sitä tarvitaan. Tietysti pientä korvausta vastaan mutta nelinumeroinen summa on huomattavasti kivempi maksaa ja vielä mahdollinen monelle kun vertaa kuusi numeroiseen summaa.

Kyseessä on niin kallis kirurginen operaatio hoitoineen, kaksi sellaista, nähtäväksi olisi jäänyt,olisiko hyväntekeväisyyden tuotti edes riittänyt niiden kattamiseen esimerkiksi Yhdysvalloissa.
Moni asia tässä maassa mättää mutta tässä asiassa, Suomessa on hyvä olla.

Yhdessäolo on tärkeintä. Kaupasta saa lähes kaikkea muuta paitsi terveyttä, onnea, laatuaikaa rakkaiden kanssa ja rakkautta.
Yhdessäolo on tärkeintä. Kaupasta saa lähes kaikkea muuta paitsi terveyttä, onnea, laatuaikaa rakkaiden kanssa ja rakkautta.

On ikävää ettei veli voi viettää kanssamme joulua, tietysti vierailemme hänen luonaan.
Mutta tänä vuonna paras joululahja tuli suomalaiselta huippukirurgilta ja sairaanhuollolta. Mahdollisuus elää.
Tämän kiitollisempia ei perheemme voisi olla.
Pääasia on että iso leikkaus on tehty onnistuneesti,veli on asianmukaisesta hoidossa ja hän paranee. Ehdimme viettää jouluja yhdessä vielä kyllä <3

Joulun jälkeen muutama päivä töitä ja sitten alkaakin kauan odotettu äitiysloma.

Sosiaalisesta mediasta olen huomannut että aika moni aikoo panostaa yhteiseen aikaan ja yhdessä oloon nyt jouluna sen sijaan että hamstraa lahjoja. Mielestäni se on erittäin hieno asia. Ne on ne muistot joilla on merkitystä. Ja yhdessäolo monen lahjan sijasta.
Ihanaa ja rauhallista joulun aikaa kaikille <3

 

img_4623

Suvi

Instagram: suvipitkanen
Snapchat: djsuvib

Rakas joulupukki..
Merkitty:                                    

2 kommenttia “Rakas joulupukki..

 • 27.12.2016 at 19:12
  Permalink

  Tsemppiä veljellesi Suvi <3.

  Sairaanhoitajana minulle tuli mieleen, että onkohan veljellesi tehty mahdollisesti elinsiirto kun kirjoitit isosta operaatiosta. Toki onhan niitä muitakin isoja kirurgisia operaatiota kuin em. elinsiirtokirurgia. Ja onhan kyseessä kuitenkin yksityisasia, joten en tarkoita että sinun täytyisi avata operaation syytä ainakaan julkisesti.

  Jokatapauksessa…toivottavsti kaikki menee hyvin ja saatte viettää vielä monia iloisia jouluja ja juhlia niin että veljesikin on mukana hauskanpidossa <3

  Onnea vielä vauvanodotuksen loppumetreille. Ja tervetuloa sille pienelle tytölle tänne maailmaan.

  Vastaa
  • 30.12.2016 at 19:41
   Permalink

   Kiitos. Ei vielä tehty mutta juuri tämä operaatio edessä.

   Ja kiitos! Kaikkea hyvää sinulle uuteen vuoteen!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *