Vauvakuulumisia

Kuva: Spice & Ice Photography
Kuva:
Spice & Ice Photography

Meillä on vauva! Hän syntyi täsmällsesti laskettuna aikana 3.2.2017 klo 01.20.  Ja miten meni synnytys? No, synnytyksestä riittäisi kerrottavaa ja siitä on paljon kyseltykkin  mutta kirjoitan aiheesta ensi viikon maanantain jälkeen jolloin ilmestyy realityn uusin jakso joka käsittelee aihetta 🙂 Tämän viikon jaksossa oli fiiliksiä just ennen h-hetkeä, rehellisiä tunnelatauksia ja odotusta! Jakson pääsee näkemään TÄÄLTÄ.

Juuri ennen h- hetkeä onnistuin taas kuohauttamaan ihmisiä somepäivitykselläni. ”Viiniä ja sushia” – päivitys oli lähinnä humoristinen tapa kertoa siitä että olen lähdössä synnyttämään mutta olisihan se pitänyt arvata että tämä kansa ottaa kaiken tosissaan eikä pilke silmäkulmassa tehty päivitys uppoa ymmärrykseen. Päivitykset teen omaksi huvikseni mutta tämän päivityksen aiheuttama kritiikki kyllä yllätti. Päivitys aiheutti kriittiikkiä kahdella eri tavalla. Toiset kauhistelivat sitä miten voin puhua viinistä ja sushista kun olen menossa synnyttämään, eikö lapsi ole tärkein ja kiinnosta? NO TOTTAKAI lapsi on tärkein! Häntähän tässä on 9 kuukautta odotettu! Perinteisen ”Ihanaa, meille syntyy lapsi tänään” päivityksen sijasta, luonteelleni omaisempi tapa kertoa synnytykseen lähtemisestä oli heittää leikkimielinen arvoitus: mistä muusta se voisi kertoa kun että lähden synnttämään jos kerron että saan sushia ja viiniä viikonloppuna? No tämän ymmärsivät he joiden kuului se ymmärtää ja joilla on yhtään huumorintajua 🙂 Toiset intoutuvat arvostelemaan ja kritisoimaan minua äitinä tämän päivityksen vuoksi ettei imettävä äiti voi syödä sushia ja juoda viiniä. No tähän en edes jaksa vastata muuta kuin käykää vaikka kurkkaamassa TÄMÄ linkki. Että otetaampas taas happea ja suhtaudutaan asioihin maalaisjärjellä tyypit Ü

Vauva arki on lähtenyt ihanasti käyntiin! Täällä ollaan oltu onnesta soikeana koko perhe. Realityn jaksot tulevat enemän avaamaan sitä puolta ja bloggailen eri aiheista sitten jaksojen mukaan jatkossa. Synnytys oli tällä kertaa aivan täysin erilainen kokemus kuin viimeksi ja vauva arki uhmaikäisen kanssa luonnollisesti on hieman erilaista kun vauva-arki yhden pienokaisen kanssa. Näitä juttuja ja fiiliksiä tullaan näkemään jo ensi viikon jaksossa. Ohjelma ilmestyy siis tosiaan kerran viikossa ja jaksot jäävät nettiin TÄMÄN linkin taakse jos heti maanantaina ei ennetä katsomaan.

Nyt lähinnä ollaan fiilistelty pientä ihmettä kotosalla ja nautittu äitiys-ja isyyslomasta. Kävimme pienokaisen kanssa ikuistamassa tämän vastasyntyneen vaiheen joka menee niin kovin nopeasti ohi. Kuvaajana toimi Rufina / Spice and Ice Photgraphy joka on nimenomaan vastasyntyneiden valokuvaamiseen erikoistunut kuvaajan. Mielettömän tarkka ja taitava kuvaaja. Hänen studionsa sijaitsee viehättävällä alueella Espoon Saunalahdessa hänen kotinsa yhteydessä.  Kuvaus oli erittäin mukava ja lämmin henkinen kokemus kaikinpuolin! Ja tietysti äidin mielestä kovin liikuttava 🙂 Voin lämpimästi suositella vastasyntyneen valokuvasta kaikille! Vauva-aika menee niin nopeasti ja etenkin pieni vastasyntynyt kasvaa niin kovin nopeasti että sen ihan unohtaa kuinka pieni hän syntyessään on ollut! Vastasyntyneen valokuavus tehdään yleensä 4- 14 vuorokautta syntymästä. Kuvissa käytettävät asennot ovat samoja missä lapsi on kohdussa ja näin ollen hänelle miellyttäviä. Vastasyntyneen valokuvaus on tarkkaa puuhaa juuri niemnomaan asentojen vuoksi. Vastasyntynyttä pitää käsitellä varoen ja asentojen oltava juuri oikeita ettei vauvaa vahingoita. Sen vuoksi on tärkeää että valokuuvaja on erikoistunut vastasyntyneen kuvaamiseen. Käykää ihmeessä tutustumassa tähän taiteen lajiin heidän nettisivuilta jotka löytyvät TÄÄLTÄ. Heidät löytää myös Facebookista. Kuvaus kesti muutaman tunnin ja nyt meillä on niin ihania vauvakuvia että tekisi mieli tukkia kaikki some feedit niillä mutta en viiti koska tiedön kuinka ärsyttävää se on muiden mielestä 😀 Tässä kutenkin muutama otos kuvauksista:

20

1

 

17

Täällä jatketaan nyt vauvan tuoksuista arkea ja lähdetään hakemaan Safinaa päiväkodista. Ensi viikolla palaan blogin pariin synnytyksen merkeissä 🙂

34

Suvi

 

Kiitos:

Spice & Ice Photography

 

 

Vauvakuulumisia
Merkitty:                        

5 kommenttia “Vauvakuulumisia

 • 15.2.2017 at 17:53
  Permalink

  Onnea äidille. Onnea isälle. Ja onnea sille pienelle perheenlisälle <3. Onnea myös isosisko Safinalle <3

  Voi noita kuvia sinusta ja vauvasta; niin liikuttavan suloisia.

  Vastaa
 • 16.2.2017 at 04:34
  Permalink

  Voi että ihanan suloisia kuvia!
  Suvi on varmasti myös todella lämmin äiti, lämpö hohkaa kuvista.
  Lisäksi tietenkin olet upean näköinen kaiken aikaa ja näytät kauniilta vastasyntyneen mamalta! Huomaa, että liikunta on rakas harrastus ja ollut aina osa arkeasi, koska näytät upealta myös heti vauvan synnytettyäsikin.

  Vastaa
 • 17.2.2017 at 00:16
  Permalink

  Onpa todella kaunis lapsi. Onnea hirmuisesti ❤

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *