Uusi, erilainen arki

Kuva: Spice and Ice Photography
Kuva: Spice and Ice Photography

Tämä teksti on seissyt tietokoneen työpöydällä jo ehkä viikon. Ei se olekaan enää niin yksinkertaista tehdä jotain mitä suunnittelee, etenkään siinä aikataulussa mitä on alunperin suunnitellut! Vähäiset yöunet vaatii totuttelua (ja PALJON kahvia päivisin). Arki energisen, hieman mustasukkaisen uhmaikäisen, kahden koiran ja pienen sylissä viihtyvän masuvaivaisen vauvan kanssa on ajoittain aika hulabaloota, vähän pitäis työjuttujakin aina sivussa hoitaa. Siistinä ihmisenä ahdistaa kun kämppä on 90% ajasta kun pommiräjähdyksen jäljiltä ja oma olemus muistuttaa pelottavan usein sottuista piikaa (kts reality, totuus ilman filttereitä ja usein myös ilman meikkiä). Vauva-aika on ihanaa mutta siinä on myös omat haasteensa. Aika oikeastaan ihan kaikkeen muuhun kun vauvaan on kortilla. Elämä on yhtä vauvaa, ja niin nyt kuuluukin olla. Mutta onhan tästä glamour kaukana 😀

Rytmin löytyminen ottaa aikaa ja uusi elämän tilanne vaatii totuttelua mutta hyvin täällä menee 🙂 Synnytyksen jälkeen hormonit myllertää ja nollasta sataan mennään edelleen aika helposti valitettavasti 🙂 Onneksi tämä on vain väliaikaista, se tieto helpottaa kummasti niin mua kuin Markoa!

Äitiys on maailman palkitsevin asia, mutta sanoisin myös että haastavin. Huono omatunto on käytännössä kokoajan. Kun olet vauvan kanssa, podet huonoa omaatuntoa siitä ettet huomio esikoistasi tarpeeksi, kun keskität huomion esikoiseen, on huono omatunto siitä ettet ole vauvan kanssa (vaikka isä osaa homman ihan yhtä hyvin kuin sinä!). Kun vietät aikaa vauva sylissä esikoisen kanssa leikkien, tulee helposti olo että olet huono tyttäystävä  / avopuoliso kun et anna aikaa miehellesi. Kun annat aikaa miehelllesi, koet olevasi huono äiti koska et anna kaikkea huomioita lapsillesi. Huono omatuntu tulee helposti oikeastaan ihan mistä vaan. Sotkuisesta kämpästä, hoitamattomista työasioista, väliin jääneistä treeneistä, siitä ettet ole nähnyt kavereita, soittanut äidille tms.!  Mikä oravanpyörä.

Mun tytöt, meidän rakkaat! Safina on huolehtivainen isosisko joka auttaa vauvan kanssa.
Mun tytöt, meidän rakkaat! Safina on huolehtivainen isosisko joka auttaa vauvan kanssa.
Safina on ollut ihana, auttavainen isosisko. Välillä on tietysti mustat sukat jalassa mutta yhdessä touhutaan niin paljon kun mahdollista :)
Yhdessä touhutaan niin paljon kun mahdollista 🙂

Elämä pienten lasten kanssa on vanhemmille haastavaa. Parisuhde vaatii omaa aikaa ja vaalimista jotta se pysyy kunnossa, puoliso ei ole itsestään selvyys. Parisuhde vaatii ylläpitoa eikä sitä saisi unohtaa vaikka lapset ovat pieniä. Itse vaadin parisuhteelta paljon mikä tässä kohtaa on hyvä sillä silloin aikaa tulee järjestettyä myös ihan meille kahdelle.Tietysti kaipaan kahdenkeskeistä aikaa mieheni kanssa enemmän kun mitä on tarjolla mutta myös arjesta pitää osata nauttia ja löytää kiireen ja sotkun keskeltä niitä hohdokkaita hetkiä. Rakastuminen on helppoa, mutta perhe vaatii aitoa rakkautta! Tässä kohtaa laatu korvaa määrän. Ei ehkä niin paljon treffejä meille mutta sitäkin parempia Ü Muistakaa ihmiset oikeasti pitää huolta parisuhteestanne pienten lasten vanhempina!

Kyllä riisikin palaa pohjaan jos sen jättää vain hellalle kiehumaan. 

Se ei tee kenestäkään huonoa äitiä tai isää jos viettää aikaa kahdenkesken, päinvastoin. Kun vanhemmilla on hyvä parisuhde, he ovat toimiva tiimi, koko perhe voi paremmin! Pienten lasten vanhemmat eroavat ihan liian usein. Syitä on varmasti monia mutta uskon että yksi yleisin syy on se ettei kakkavaippojen hajuisesta arjesta löydä enää sitä ”hohtoa”. Kyllä se on siellä. Sitä ei saa vaan hukata ja jos sen hukkaa, se pitää vain kaivaa uudestaan esiin <3.

Älkää unohtako häntä, joka antoi sinulle perheen.
Älkää unohtako häntä, joka antoi sinulle perheen.

Kaikesta huolimatta nautin suunnattoman paljon äitiyslomasta ja sen tuomasta ”ajasta”, tai ehkä paremmin ilmaistuna, erilaisesta arjesta! Äitiysloma on inspiroinut mua monessa suhteessa. Jos sanotaan että ”lihas kasvaa levossa” niin samoin voisi sanoa että etäisyys auttaa näkemään lähelle ja herättää ideoita työrintmalla. Äitiysloma on osoittautunut mulle aika luovaksi ajaksi ja niitä ideoita tässä nyt rauhassa työstetään!

Niin, tän tekstin piti kertoa synnytyksestä. Tossa se stoori tän alla kulkee kokoajan mutta taidankin kirjoittaa sen erilliseen blogiin koska tämä ”johdanto” otti aika hallitsevan roolin tässä tekstissä.

Meidän arkea ja elämää näkee  joka maanantai nettiarelitystä jonka jaksoja pääsee näkemään TÄÄLTÄ. Viime jaksossa oli synnytyksestä, nyt tulevissa jaksoissa nähdään paljon miten meidän arki rullaa!

Suvi

 

suvi-some

Blogin pääkuvat:

Spice and Ice Photography

 

Uusi, erilainen arki
Merkitty:                                                    

2 kommenttia “Uusi, erilainen arki

 • 2.3.2017 at 15:51
  Permalink

  Imetätkö vauvaa ollenkaan? Kun kuvissa näkyy aina vaan tuttipullo 🙂 tai voihan siellä tietysti olla pumpattuakin maitoa

  Vastaa
 • 14.3.2017 at 21:19
  Permalink

  Moikka!

  Minkä kokoinen Safina oli syntyessään ? 🙂 entäpä tämä uus tulokas 🙂 ?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *