Kauneusklinikan kulisseissa

Hei kaikki! Ajattelin kirjoittaa telle aiheesta josta multa kysellään paljon! Eli ”unelmatyöstä” kauneusklinikalla. Virallisen äitiyslomani loppu lähestyy ja hiljalleen alan myös tekemään enemmän töitä klinikan vastaanotolla. Työni on monen mielestä  ”unelma työ” ja nyt tässä kirjoituksessa kerron siitä teille enemmän. Työhön hiljalleen palaaminen herättää ajatuksia ja puhunkin aisoista teille nyt hyvin rehellisesti. Sofiel on kohta vasta 7kk enkä ole siis palaamassa todellakaan täysipäiväisesti töihin mutta äitiyslomani lopuu 9kk kohdalla ja silloin aloittelen töistä taas hiljalleen enemmän myös vastaanotolla.

Ympäristönä kauneusklinikka on ihanteellinen työpaikka. Etenkin sellaisille ketkä ovat erityisen kiinnostuneita kirurgiasta, kauneudesta, hyvinvoinnista, esteettisistä hoidoista, kauneudenhoidosta yms. Pelkkä kiinnostus ei tietenkään riitä vaan osaamista pitää olla myös ja asianmukaiset koulutukset. Työ on monipuolista ja mielenkiintoista, tapaa ihania ihmisiä, kuulee mielenkiintoisia tarinoita ja se tunne kun pienetkin toimenpiteet voivat muuttaa ihmisen elämän ja näkee heidän onnen <3. Erilaisilla toimenpiteilla ja hoidoilla on erittäin positiivinen merkitys useiden asiakkaiden elämään. Aitoa iloa ja onnea on ihana nähdä vierestä. Se erityisesti on työni suola. Työskentely ”kauniissa” ympäristössä on miellyttävää ja inspiroivaa. Työni on hyvin mielenkiintoista ja suhtaudun siihen erittäin intohimoisesti. Kouluttaudun jatkuvasti ja seuraan alan trendejä. Nyt tänä syksynä palasin koulun penkille täydentämään osaamistani jälleen. Odotan innolla myös vuoroja vastaanotolla! Oulussa olen aina välilä käynytkin töissä mutta kiva päästä myös täällä päässä töihin ja näkemään vanhoja ihania asiakkaita. Ja kolleegoja! Paljon on vuodessa muuttunut. Jäin itse ”sivuun” vastaanotolta vuoden alkuvuodesta ja paikalleni tuli uusi henkilö. No kaikki ei mennyt ihan tarkoituksen mukaisesti ja henkilö siirtyi ”uusiiin haasteisiin” muualle. Nyt vastaanotolla toimii taas ”uusi vanha tiimi” ja töihin on ihana palata osaavien ja mukavien kolleegoiden pariin!

Työskentelen ”unelma-alalla”, kauneuden ja hyvinvoinnin parissa. Se on minulle unelma työ mutta kaikella on aina puolensa. Julkisuudesta tunnettuna henkilönä ylipäätänsä asiakaspalvelutyö ei ehkä ole aina se paras vaihtoehto. Olen löytänyt välillä itseni tilanteita joissa uhkaillaan medialla ja julkisuudella mitä erikoisimmin perustein. Asemaa ”tunnettuna henkilönä” käytetään välillä myös aseena. Minua velvoittaa työni puolesta erittäin tiukka vaitiolovelvollisuus. Tälläisissä tilanteissa ei oikein auta mikään. Pitää vain olla hiljaa ja ottaa vastaan ellei erilaisiin vaatimuksiin sitten halua suostua. Ne ovat hyvin raskaita kokemuksia eivätkä ei tunnu kovin kivalta. Harvemmin tälläisiä ikäviä tilanteita on, mutta kyllä niitä valitettavatsti osuu välillä eteen. Ja voin kertoa että tämä tyyli on viho viimeinen tapa saada haluamaansa : )  Julkisuus tuo myös muita haasteita työnkuvaan ja ajottain se hankaloittaa asikaskohtaamisia ennakkoasenteiden vuoksi. Kiva on kuulla sellaisia palautteita kuin ”Kiitos hyvästä asiakaspalvelusta, tämä ylitti odotukset”. Tämä tuntuu kivalta, mutta herää kysymys, mitä sitten minulta odotetaan?

Jokainen joka työskentelee asiakaspalvelussa on joutunut varmasti joskus jonkun ”pahan päivän purkauksen kohteeksi”.  Itse pidän asiakaspalvelusta ja osaan ottaa tälläiset hetket kyllä vastaan mutta siinä kohtaa kun siihen päälle heitetään kommentit ”tyhmästä viidakon tähtösestä”, saa asia ihan eri mittasuhteet. Olen  välillä miettinytkin, että onko tämä sitten oikea paikka minulle olla töissä mutta olen tullut siihen lopputulokseen että kuitenkin tälläiset hetket ovat harvinaisia eikä sen vuoksi ”pidä vaihtaa maisemaa”. Vaikka näitä nyt joka päivä ei satukkaan, tälläiset tilanteet kolahtavat kyllä. Pääosin työni on erittäin palkitsevaa ja se minulle onkin tärkeintä!

Yleisesti ottaen alalla työskentelee ihania, motivoivia ja osaavia ihmisiä! On ilo työskennellä osaavien lääkärien, konsulttien ja  hoitajien kanssa, seurata heidän työtään ja oppia itse lisää. Valitettavasti myös ”puukko viuhuu” alalla aika tiuhaan. Yhdessä hetkessä läheisestä kolleegasta sattaa tulla sinulle pahin kilpailija joka mustamaalaa sinua. Näin kävi mulle kaksi vuotta sitten. Klinikallamme silloin työskennellyt hoitaja tuli minulle erittäin läheiseksi, teimme paljon töitä yhdessä ja suunnitelimme yhdessä tulevaa.  Heinäkuussa hänen asunnossaan tuli vesivahinko. Minä annoin hänelle asuntoni käyttöön ilmaiseksi remontin ajaksi. Tämän jälkeen ei kauakaan mennyt kun minulle alkoi selvitä epärehellisyyksiä joita hoitaja selkäni takana teki. Yhteistyömme luonnollisesti päättyi ja hän kääntyi minua vastaan. Tänäkin päivänä kuulen ikäviä asioita mitä hän puhuu minusta ja klinikasta jossa olen töissä.  Ehkä tämä johtuu katekruudesta, en tiedä mutta itse en voi ymmärtää tälläistä lapsellista käytöstä varttuneelta naiselta. Tämä on vain yksi esimerkki. Näitähän riittää. Kohdalleni on sattunut myös epärehellisiä kolleegoita ja työntekijöitä (kuten varmasti kaikille kyllä), olen oppinut hyvin varovaiseksi. Olen miettinyt onko tämä normaalia tämän päivän työelämässä vai kulminoituuko tämä erityisesti kauneusalalle? Jännä ilmiö alalla on myös se että omaa menetsystä haetaan muita haukkumalla ja mustamaalaamalla. Taitaa tämä ongelma olla muillakin aloilla mutta joetenkin tuntuu että tämä korostuu kauneusalalla. Epävarmuus omaan osaamiseen saa kilpailijat haukkumaan toisiaan? Jokaiseen työhön ja alaan liittyy luonnollisesti hyvät ja huonot puolet, onneksi hyviä on runsaasti enemmän ja pääsääntöisesti alalla työskentelee ihania positiivisia ihmisiä! Omalla kohdallani haluan tukea ja auttaa kolleegoitani ja kannustaa myös muita alalle! Se ei ole minulta pois sillä luotan omaan tekemiseeni, päinvastoin, yhteistyössä on voimaa! Alalle aikovien kannattaa pysyä lujana ja tavoitella intensiivisesti omaa päämäärää vaikka tielle haasteita sattuisikin. Ja niitähän varmasti tulee, kuten kaikilla aloilla.

Ala on arka ja haastava. Kauneus ja ulkönäkö ovat tämän päivän elämässä mitä useamman ihmisten elämän keskiössä ja on usealla vielä hyvin herkkä asia. Tämä tuo omat haasteensa työn kuvaan. Kun työskentelee tällä alalla asiakaspalvelutyössä, oma minä jätetään pukukoppiin. Ei ole muuta kun asiakas, hänen tarpeensa ja sinun osaaminen. Tämä asetelma vaatii ennen kaikkea ammattitaitoa, nöyryyttä, ymmärtäväisyyttä, sitkeyttä ja maltillisuutta. Normaalitilanteessa, asiakas kunnioittaa tätä asetelmaa ja asiakastilanteet ovat ihania ja antoisia. Aina on poikkeuksia tietysti, ja sieltä ne haasteetkin löytyvätkin.

Kilpailua ei sa pelätä. Kauneuala on kasvava ja uusia yrityksiä syntyy kokoajan. Mikä on hienoa! Helsingin ja useat muiden paikkakuntien klinikoista ovat jalkautuneet klinikasta jolla työskentelen. Tämä on tietysti luonnollista sillä klinikka on perustettu 26 vuotta sitten ja on Suomen ensimmäisiä. Mutta jännää on se että oppi on ensin haettu tunnetulta klinikalta, sen jälkeen käännetään selkä, pistetään oma pystyyn ja aletaan haukkumaan sitä mistä on lähtöisin. Korostan että tämä on oma mielipiteeni eikä edusta klinikan tai kenenkään muun mielipidettä.

Itse suhtaudun työhöni intohimoisesti ja suunnittelen kokoajan tulevaa, miten laajentaa toimintaa ja kasvattaa omaa osaamistani. Nyt syksyllä henkilökunnallemme on tulossa koulutus uudesta täyteaineesta jota ei vielä Suomessa ole. Suomessa tätä täyteainetta ei vielä ole markkinoilla ja sen vuoksi onkin hienoa päästä tutustumaan uuden aineen ominaisuuksiin ensimäisten joukossa! Oulussa vastaanottomme muuttaa nyt syksyllä uusiin tiloihin ja tämä muutos tuo mukanaan laajemman palveluvalikoiman sekä uutta osaamista! Eteenpäin mennään positiivisella energialla kohti tulevia työhaasteita ja toivotan tsemppiä myös kaikille alalle aikoville : )

P.S Toivepostaus implanteista nyt työn alla! Onko jotain muuta josta haluaisitte kuulla yksityiskohtaisemmin?

Suvi

 

Instagram: suvipitkanen

Snapchat: djsuvib

Kauneusklinikan kulisseissa

7 kommenttia “Kauneusklinikan kulisseissa

 • 25.8.2017 at 20:33
  Permalink

  Minä haluasin kuulla botoksista enemmän. Sairaanhoitajana tiedän sen olevan Clostridium botulinum -bakteerista eristetty biologinen toksiini joka lamauttaa hermolihasliitoksen jonka seurauksena pistoskohdan lihas ”halvaantuu” koska se ei tottele supistumiskäskyä. Tämä on siis minulle tuttuakin tutumpaa faktaa jo opiskeluajoiltani .

  Olen miettinyt lähinnä sitä että mitä tapahtuu siinätapauksessa kun botoksin ottaminen alkaa minunkin kohdallani. Sehän poistuu elimistöstä aineen vaihdunnan myötä. MUTTA onko toistuvissa botox -injektioiden ottamisessa riskiä siitä että elimistö alkaa tuottaa vasta-aineita; jos näin käy niin sehän on huono juttu. Entä alkaako elimistö rakentaa ns. kollateraalihermostoa injektiokohtiin. Jos tätä ns. kollateraalihermoverkkoa alkaa muodostua, olisiko suositeltavaa pitää injektioista esim. pitempää taukoa kuin mitä kaukeusklinikat suosittelevat ?

  Itse en ole vielä botoxia tarvinnut mutta äitini on on ottanut sitä jo n. 10 kertaa; käy injektioilla aina 6 kk välein ! Hienoa että minulla on itsestään huolehtiva äiti ja lapsillani mummo jota luullaan heidän äidikseen ! On päivän selvää että aion seurata äitini jalanjälkiä !

  Suvi; ota selvää kouluttajiltasi noista yllämainituista asioista joita olen pohtinut äitini kanssa. Olen varma että osaat vastata noihin ehkä vaikeisiin kysymyksiini !

  Tsemppiä työelämääsi kun palaat äippälomalta <3 !

  Vastaa
 • 26.8.2017 at 05:06
  Permalink

  Snadisti tuntuu kornilta lukea hämmästelyjä työntekijöistä ym., kun kyseessä on lafka, joka on toistuvasti jäänyt kiinni laittomuuksista. Näiden ohella piikityksiä tekevät hlöt, jotka eivät ole sh:ita. Juoksisin ennen kuin olisin itse työnantajan takia aivan k*sessa.

  Vastaa
 • 26.8.2017 at 21:42
  Permalink

  Todella hyvä teksti, kauneudenhoitoalan ammattilaisena pystyn samaistumaan. Olen itse myös miettinyt tätä kateusasiaa, että onko se tämän alan ”ominaispiirre”. Osalla on vaikea hyväksyä toisen menestystä ja kehittymistä alalla. Noh tiedä tätä sitten, mutta minusta on ihana seurata alalla menestyviä ja uutta kehittäviä ihmisiä. Tsemppiä ja hyvää energiaa syksyyn!:)

  Vastaa
 • 30.8.2017 at 00:28
  Permalink

  Moikka! Olisiko mahdollista tehdä postausta yrittäjyyden aloittamisesta. (Haaveissa itsellä jokin kauneusalan yritys) :). Vinkkejä olisi kiva saada ja kuinka asiat lähtevät rullailemaan. Kuinka sinulla kaikki lähti ensimmäisestä yrityksestä liikkeelle, mistä pääomat, miten kaikki käytännössä tapahtuu ja mitä yrittäjyyteen kuuluu yms. 🙂

  Vastaa
 • 9.9.2017 at 14:28
  Permalink

  Moikka, mä haluisin kuulla paljonkin lisää siitä Oulun klinikasta! Oon oululainen ja kiinnostaa siis mitä palveluja siellä on,ehkä myös hintoja yms. Ja hei se että siis onko Oulun klinikalla muita kun kirurgisia palveluja..? esim. ”Normi” kosmetologi palveluja…? =)
  pitäis löytää joku (hyvä/edullinen/mukava!) paikka missä käydä hoidoissa esim, ripsi, kulma, kasvohoito……
  Mukavaa syksyä! 😊

  Vastaa
 • 23.9.2017 at 16:20
  Permalink

  Voisit vastata myös siihen uudessa kirjoituksessasi, että jos harkitsee implantien ottoa sekä painonpudotusta (10-15kg) onko sillä väliä leikkauksen suhteen? Kannattaako pudottaa painoa ennen vai jälkeen jne onko sillä merkitystä. 🙂

  Vastaa
  • 24.10.2017 at 18:33
   Permalink

   Aiheesta tulossa vlogissa nyt syksyllä syvällisemmin mutta lyhyetsi voin tässä sanoa että painon pudotus kannattaa tehdä ensin. Painon pudotus muuttaa rinnan muotoa / mallia ja tästä syystä vaikuttaa myös lopputulokseen jos toimenpide tehdään ensin 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *