TOIVEPOSTAUS: Synnytyksen jälkeen

 

Minä tänään! Kuva on muutettu mustavalkoiseksi mutta ei käsitelty.
Minä tänään!  Tekemistä riittää vielä. Fakta on ettei kudos palaudu niin nopeasti kun toivoisi mutta paljon on saatu muutosta aikaa kohta 4 kuukautta sitten synnytyksestä. Kuva on muutettu mustavalkoiseksi mutta ei käsitelty.

Koska videoblogit tulee aina muutaman viikon viiveellä, ajattelin tämän toivepostauksen tehdä nyt pitkästä aikaa tätä vanhaa perinteistä kautta.

Videoblogissani kaikki halukkaat ovat päässeet seuraamaan palautumistani synnytyksestä ja aiheen tiimoilta onkin tullut paljon yhteydenottoja: Miten dieetti etenee? Kuinka tiukasti noudatan saliohjelmaa ja dieettiä? Miten itsekurini riittää ja miten löydän aikaa tälle kaikelle töiden, ja kahden pienen lapsen ohessa. No tilanne on nyt tämä:

Vas. reunimmainen kuva on otettu 2.2. Keskimmäinen kuva 8.3 (huom. kuukausi synntyksestä ja vielä pömpötti! Kohdun palautuminen vei enemmän aikaa nyt toisen lapsen jälikeen!) oik.reunimmainen kuva tänän. (kahden aterian jälkeen)
Vas. reunimmainen kuva on otettu 2.2.
Keskimmäinen kuva 8.3 (huom. kuukausi synntyksestä ja vielä pömpötti! Kohdun palautuminen vei enemmän aikaa nyt toisen lapsen jälkeen!) 
oik.reunimmainen kuva tänään. (kahden aterian jälkeen. Löysää kudosta ja rasvaa on vielä!) Kuvia ei ole käsitelty.

No lähdetään siis siitä että olen aina ollut ”hyvin tavallinen” treenaaja, en mikään sali-intoilija tai fitnessfanaatikko, nautin ruuasta ja viinistä, liikun paljon mutta en stressaa salikäynneistä. Välillä olen jopa ottanut vähän turhankin rennosti joka näkyy kropassani HETI, kiitos vaikeiden geenien! En ole tosiaan geeniperimäni kautta saanut unelmakroppaa vaan päinvastoin 🙂 Ennen raskautta minulla todettiin hormonisairaus joka lihotti minua 14 kiloa ja vaikka sairaus saatiin kuriin, kiloja oli silti runsaasti jäljellä. Voitte kuvitella kuinka kauhuissani olin siitä miten tulen palautumaan raskaudesta. Raskauden aikana minulle kertyi kiloja muikeat 20kg vaikka liikuin ja söin terveellisesti raskauden ajan. Kuten viime raskaudessa. Pääsääntöisesti nämä kilot olivat nestettä mutta kuitenkin, kiloja! En viihdy ”isossa kropassa” ja treenien sekä ruokavalion suhteen kaipaan todellakin piiskuria jonka avulla päätin kuntoutua myös synnytyksestä viivyttelemättä turhan pitkään. Ja huom., päätös kuntoutua synnytyksestä suht pian, oli minun henkistä hyvinvointiani varten,  sen vuoksi ettei minulla itselläni ole hyvä olla löysässä, monta kiloa isommassa vartalossa. Tämä on kaikkien oma asia minkälaisessa kuoressa viihtyy. Minulle vaan alkoi riittää ensin sairauden myötä tulleet kilot jonka jälkeen raskaus vielä entisestä ”rasitti” kroppaani.

Videoblogissa seuraa enemmän tarkempia vaiheita tämän ”projektin varrelta” mutta projektini on lähtenyt hyvin käyntiin! Videoblogini ilmestyy siis joka maanantai metropoli.net sivustolla. Uusin jakso löytyy TÄÄLTÄ.

Treeniohjelman ja ruokavalion minulle on laatinut Nora Vuorio (www.teamnora.fi) joka huomioi ohjelmissa minun elämänrytmini ja tavoitteeni. Uusi ruokavalio sopii minulle täydellisesti ja olen noudattanut sitä 80%, välillä maito-ja gluteiinipitoisilla tuotteilla herkutellen. Sokeri on jäänyt minulla kokonaan pois ruokavaliosta enkä kaipaa sitä enää lainkaan. Liikun joka päivä mutta salikerrat minulla eivät ole ylttäneet ohjelmassa määritettyyn määrään. Tähän pitkälti syynä huono aikataulu rytmitys. Olen luvannut itselleni kiinnittää nyt tähän huomiota ja rytmittää arkeni ja aikatauluni fiksummin. Ruokavalion kanssa pitää olla kärsivällinen. Muutos vie aina aikaa. Ja ehkä sen takia näitä ”vapaa syöntipäiviä” olen aina välillä pitänytkin mutta nyt kun huomaan että muutosta on todella alkanut tapahtua, motivoi se entisestään jättämään näitä turhia ”herkkupäiviä” pois. Kyllä sitä tulosta näköjään oikeasti tulee vaikkei se yhdessä yössä tapahdu 🙂 Liikaa en anna dieetin ja treenien ohjata elämääni, hyvin realistitisesti mennään päivä kerrallaan eteenpäin. Kudoksen palautumisen kanssa olen oppinut olemaan realistinen. Kaksi raskautta näkyy kropassa ja niin kuuluunikin. Myös sivuprofiilini on leveämpi kuin ennen, hyväksyn sen.  Nyt on vasta matkaa 4kk takana ja paljon edessä! Kyllä tässä vielä rantakuntoon päästään 😉 Tarkemmin ruokavalio ja treeniohjelma tulevat esille videoblogissani.

Peili ja mittaunauha ovat minulle painoa tärkeäpiä mutta kyllä minua ilahduttaa se tieto että 20 raskaukiloa on nyt pitkälti käristettu! Tämän päivän painoni oli 65kg. Sairastelusta johtuen normaalipainoni oli ennen raskautta juuri näissä lukemissa joten käytännössä se tarkoittaa että kilot on karistettu, nyt kohti kehoni normaalitilaa terveellisellä ruokavaliolla, stressittömämmällä elämällä ja rennosti liikkumalla!

Kuvissa samat päivämäärät kuin ylläolevassa.
Kuvissa samat päivämäärät kuin ylläolevassa.

 

Ja matka jatkuu! Matkaa tavoitteeseen on vielä! Tsemppiä myös kaikille muille tällä samaisella palautumismatkalla oleville!

 

Aurinkoista päivän jatkoa kaikille!

 

Suvi

suvi-some

 

 

TOIVEPOSTAUS: Synnytyksen jälkeen
Merkitty:                                                            

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *